גיבוש עובדים בזום
לפעמים נדמה כי הימים בהם נסענו לארגונים להעביר סדנאות גיבוש היו כל כך מזמן…
אולם, עד לפני זמן לא רב – ימי טרום הקורונה ארגונים רבים, צוותי הוראה והדרכה ביקשו פעילות חווייתית לצורך גיבוש ואנו הגענו לכל מקום בשמחה והתלהבות עם מגוון המשחקים שלנו.
הסדנאות הפיזיות כוללות משחקי חברה וחשיבה מעץ באמצעותם אנו מאתגרים את המשתתפים לשנות דפוסי חשיבה, להתחבר זה עם זה ולמצוא פתרונות לאתגרים המשחקיים איתם הם מתמודדים בסדנת הגיבוש.
ואז קורונה.
האם גם סדנאות הגיבוש צריכות להפסק? האם גיבוש מחייב נוכחות פיזית?
בטרם נענה על השאלות יש להבין כי גיבוש כולל בתוכו שלושה מרכיבים: שינוי, חיבור, וחידוש.(ע"פ מילון אבל שושן)
הצורך בגיבוש הוא צורך ארגוני ופרטי כאחד. צורך של הארגון- שאיפה של הארגון שתהיה הרמוניה ויפעלו יחד בעבודת צוות לעבר מטרה משותפת (רעיונית, עסקית, חברתית). צורך של הפרט – העובד מרגיש צורך להיות שייך, רצון להיות חלק ממשהו גדול.
עם ההבנה הזו לגבי גיבוש ברור שלא רצוי להפסיק את סדנאות הגיבוש לצוותי עבודה. לכן פיתחנו סדנה חדשה של סדנאות גיבוש בזום. הבנו שניתן בעצם להתגבש גם מרחוק באמצעות פלטפורמת ZOOM.
גם בסדנאות אלו אנו משחקים אולם בצורה שונה. במקום באופן פרונטלי, דרך קשר עין, מגע, ונוכחות פיזית משותפת אנו משחקים מבעד למסך.
בסדנאות גיבוש בזום יאותגרו המשתתפים בצורת תקשורת חדשה המפתחת את יכולת ההקשבה של המשתתפים. בנוסף, המשתתפים ידרשו לשתף פעולה מבעד למסך ולהראות שגם מרחוק הם מצליחים לעבוד בצוות ולבצע משימות.
ללא ספק סדנאות גיבוש עדיפות כשהן באופן פיזי, פנים אל פנים, דרך תקשורת ישירה, מגע קרוב וקשר עין ישיר. הצורך בריחוק הוא אתגר בעיקר כאשר מדברים על צורך בחיבור ויצירת "יחד" אולם סדנאות גיבוש באמצעות זום יכולות לתת לנו ערך רב בשמירה על ה"יחד" שלנו האפשרי שהוא Good Enough.
הורגלנו לחשוב על סדנאות בזום רק בהקשר של הקורונה אולם הדרך הזאת אפשרה לנו להבין שיש לכך עוד שימושים. הורגלנו לחשוב שלא ניתן לעשות סדנאות גיבוש כאשר ישנם צוותים שעובדים במדינות שונות או אפילו במקומות שונים בארץ. בזכות הקורונה אנו יכולים להציע כעת גם לחברות הפזורות על פני מקומות גאוגרפיים שונים לחבר בין העובדים בצורה משחקית ומהנה.